دعاوی کیفری

شرکت در پارتی مختلط+ مجازات شرکت در مهمانی مختلط شبانه

در عصر امروزی در کشور ما جوانان و نوجوانان بسیاری برای تولد، جشن فارغ التحصیلی و مواردی از این قبیل، مجالس مختلط برگزار می‌کنند و شرکت در مهمانی مختلط شبانه و این مدل پارتی‌ها طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده است که آیا شرکت در مهمانی یا پارتی جرم محسوب می‌شود؟ آیا در قانون برای این جرم مجازاتی پیش بینی شده است؟

لازم به ذکر است که ما در قانون مجازات اسلامی جرمی با عنوان شرکت در مهمانی مختلط نداریم و برای این عمل مجازاتی هم در قانون در نظر گرفته نشده است.

شاید خیلی از شما تا کنون تصور داشتید که این عمل نوعی جرم بوده و مجازات آن را نمی‌دانستید. در حقیقت آنچه موجب می‌گردد پلیس وارد مجالس این چنینی شود و اشخاص حاضر در پارتی را دستگیر کند حواشی مهمانی می‌باشد.

در ادامه این مطلب میخواهیم علت دستگیری پلیس در پارتی‌ها و مجالس مختلط و همچنین مجازات آن را برای شما بیان کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید و اگر سوال یا نظری دارید حتما در قسمت نظرات برای ما بنویسید.

شرکت در مهمانی مختلط شبانه
شرکت در مهمانی مختلط شبانه

مجازات شرکت در پارتی مختلط

چنانچه به یک مهمانی شبانه دعوت شوید می‌بایست بدانید که این عمل جرم نمی‌باشد؛ لیکن باید برخی از جوانب حضور در این مهمانی را در نظر بگیرید.

برای مثال چنانچه در این پارتی مشروبات الکلی مصرف کنید و پلیس به این مهمانی وارد شود، مطمئنا جزو افرادی خواهید بود که مرتکب جرم گردیده و مجازات خواهید شد.

این مجازات به دلیل حضور در مهمانی نبوده، بلکه به خاطر مصرف مشروبات الکلی می‌باشد که در کشور ما جرم تلقی می‌شود و مجازات آن هشتاد ضربه شلاق می‌باشد. در اصل چنانچه در آن مهمانی مرتکب جرمی نشوید، به دلیل شرکت در پارتی مختلط مجازات نخواهید شد.

جرایمی که در پارتی‌ها رخ می‌دهد!

در پارتی‌های شبانه معمولا یکسری جرایم مشخص رخ می‌دهد که موجب دستگیری و مجازات اشخاص حاضر در آن پارتی می‌شود.

این جرایم عبارت است از:

مصرف مشروبات الکلی در مهمانی‌ها : همانگونه که می‌دانید در کشور ما مصرف مشروبات الکی جرم می‌باشد. بنابراین تفاوتی ندارد که فرد مشروب را در پارتی یا در پارک مصرف کند؛ در هر صورت فرد مرتکب جرم شده است.
ولی در حال حاضر مشروبات الکلی از جمله ارکان ثابت در بعضی از پارتی‌های شبانه گردیده است و عامل اصلی مجازات جوانان در پارتی‌ها است.

پس چه مهمانی مختلط باشد چه جدا، چنانچه مشروبات الکلی مصرف نموده باشید، این عمل جرم است و مجازات آن هشتاد ضربه شلاق می‌باشد.

ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی در این خصوص بیان می‌دارد:

«مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.»

تهیه و نگهداری مشروبات الکی: بعضا شخصی یک مهمانی ترتیب می‌دهد و مشروبات الکلی تهیه می‌کند، ولی خود شخص مشروب مصرف نمی‌کند و تنها مشروبات را جهت استفاده مهمانان تهیه دیده است.

در این شرایط هم شخص مرتکب جرم گردیده است و تفاوتی ندارد که مهمانی مختلط است یا خیر؛ در هر حالت حمل و نگهداری مشروبات الکلی جرم محسوب می‌شود.

بر اساس ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی:

«هر کس مشروبات الکلی را بخرد یا حمل یا نگهداري کند به سه تا شش ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.»

رابطه نامشروع در پارتی‌های مختلط: از جمله اتفاقاتی که امکان دارد در پارتی‌ها رخ بدهد، رابطه نامشروع و یا بعضا زنا می‌باشد.

روابط نامشروع به روابطی می‌گویند که کمتر از زنا است و هر نوع تماس فیزیکی و جنسی که برگرفته از شهوت باشد را شامل می‌شود.

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی در این خصوص اذعان می‌دارد:

«هرگاه زن و مردي که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می‌شود.»

تقبیل به معنای بوسیدن و مضاجعه به معنای هم بستر شدن می‌باشد. همچنین در صورتی که زنایی انجام گیرد مجازات آن بر اساس قانون ۹۹ ضربه شلاق می‌باشد.

مصرف مواد مخدر در مهمانی: طبق گفته وکیل متخصص کیفری به صورت کلی در قانون مبارزه با مواد مخدر، مصرف موارد مخدر جرم است و علاوه بر این، حمل و نگهداری مواد مخدر هم جرم محسوب می‌شود.

گاها در بعضی از پارتی‌ها امکان دارد مواد مخدر نیز مصرف شود که در این شرایط چنانچه پلیس مطلع گردد قادر است در این خصوص نیز اقدامات لازم را انجام دهد. بر حسب بند ۵ ماده ۱ قانون مبارزه استعمال مواد مخدر به هر صورتی جرم محسوب می‌شود مگر قانون استثنائی قایل گردد.

مجارات اشخاصی که در پارتی مختلط حضور داشته‌اند، اما مشروبات الکلی مصرف نکرده‌اند، چیست؟

این سوال بسیار از مشاور حقوقی در کرج پرسیده می‌شود. وی در جواب می‌گوید هنگامی که ماموران وارد خانه‌ای می‌شوند امکان دارد با دو دسته مواجه گردند:

۱- افرادی که در پارتی مختلط مشروبات الکلی و مواد مصرف کرده‌اند.
۲- افرادی که در پارتی مختلط تنها حضور داشته و مشروب و موادی مصرف نکرده‌اند.

برخورد قانون با این دو گروه نبایستی به یک صورت باشد. عده‌ای که مصرف داشته‌اند که جدای از موضوع هستند و با آنها برخورد قانونی می‌شود.

ولی در خصوص اشخاصی که مصرف نکرده‌اند و تنها در آنجا حضور داشته‌ند مبنا را بر این قرار می‌دهند که مسائل منکراتی بوده مگر اینکه ثابت گردد که جرمی از سوی اشخاص صورت نگرفته است. بنابراین بر اساس اصل شخصی بودن مجازات، تنها فرد مرتکب به شرب خمر می‌بایست مجازات گردد.

مجازات توزیع روانگردان در پارتی مختلط

مجازات برپایی پارتی‌های مختلط که در آن مواد روانگردان توزیع گردد، بر اساس ماده ۸ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام تولید، حمل و توزیع مواد روانگردان در هر صورت آن که ارتکاب یابد، جرم محسوب می‌شود و بر حسب میزان مواد روانگردانی که توزیع گردیده است مجازات آن از قرار زیر خواهد بود:

❖ چنانچه میزان مواد روانگردان تا ۵ سانتی گرم باشد، مرتکب به پرداخت پنجاه هزار تومان تا دویست هزار تومان جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

❖ چنانچه میزان مواد روانگردان بیش از ۵ سانتی گرم تا یک گرم باشد، مرتکب محکوم به پرداخت دویست تا ششصد هزار تومان و سی تا هفتاد ضربه شلاق خواهد شد.

❖ چنانچه میزان روانگردان بیش از یک گرم تا ۴ گرم باشد، مرتکب محکوم به جریمه نقدی از هشتصد هزار تومان تا دو میلیون تومان و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و دو تا پنج سال حبس خواهد شد.

❖ چنانچه میزان روانگردانی که توزیع گردیده بیش از ۴ گرم تا ۱۵ گرم باشد، مرتکب محکوم به جریمه نقدی از دو میلیون تومان تا چهار میلیون تومان و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و پنج تا هشت سال حبس خواهد شد.

❖ چنانچه میزان روانگردان بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم باشد، مرتکب محکوم از چهار میلیون تا شش میلیون تومان جزای نقدی می‌گردد. به علاوه به ده تا پانزده سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق خواهد شد.

❖ چنانچه توزیع مواد روانگردان بیش از ۳۰ گرم باشد، مجازات مرتکب آن اعدام و مصادره اموال خواهد بود.

شرکت در مهمانی مختلط شبانه
شرکت در مهمانی مختلط شبانه

جرم دستگیری در پارتی چیست؟

همانطور که توضیح داده شد، صرف شرکت کردن در پارتی جرم محسوب نمی‌شود و در قانون مجازات اسلامی جرم مستقلی با عنوان جرم شرکت در پارتی وجود ندارد.

ولی در صورتی که در پارتی عمل خلاف منافی عفت صورت پذیرد، چه مصرف یا نگهداری مشروبات الکی و یا مواد مخدر باشد و چه رابطه نامشروع، می‌تواند منجر به دستگیری گردد.

منوط به اینکه چه جرمی صورت گرفته است، مجازات آن هم متفاوت خواهد بود. ممکن است این مجازات شلاق و یا حبس باشد.

چنانچه جرم ارتکابی جزو جرایم حدی باشد (مثل خوردن مشروب) قابل تخفیف و یا تبدیل به مجازات نقدی نخواهد بود. اما چنانچه جزو جرایم تعزیری باشد ( مثل نگهداری و استعمال مواد مخدر) قابل تبدیل به جریمه نقدی است.

کلام آخر

در قانون مجازات اسلامی، حضور در پارتی‌های مختلط و شبانه جرم انگاری نشده است و آنچه که امکان دارد شما را دچار دردسر کند؛ اتفاقاتی است که در آن مهمانی رخ می‌دهد.

از این رو، اگر در یک پارتی مشروبات الکلی، مواد مخدر استعمال گردد و یا روابط نامشروع در آن پارتی انجام شود، این اعمال در قانون جرم است و مشمول مجازات می‌باشد.

ولی در صورتی که هیچ عمل جرم و منافی عفتی از شخص ثابت نگردد، در مرحله دادسرا به جهت این پرونده قرار منع تعقیب صادر خواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره با تیم وکلای آرتین : 09103501470